Национална агенция „Приходи” стартира третата част от образователния проект „Влез в час с данъците“. За първи път изнесен данъчен урок се проведе в Мездра. По този повод в СОУ „Иван Вазов” гостуваха специалистите от офиса на НАП във Враца Юлия Грънчарова и Деси Цонева. Те запознаха учениците с данъчното облагане и провокираха дискусии сред младите по темите „данъци” и „осигуровки”.

Основният акцент в кампанията, която се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката, са 20 онлайн данъчни курса. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистри-рали на сайта www.vlezvchas.bg могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди.

В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за печалба. Отличниците по данъци ще могат да спечелят допълнителни награди. Инициативата ще продължи до края на учебната 2016/17 г.