© Областна администрация - Враца

По време на срещата двете страни изразиха своето желание да продължат и задълбочат съществуващото сътрудничество, като подчертаха взаимния интерес от установяване на партньорства в образованието, културата, туризма и икономиката.

Гостите останаха изключително впечатлени от уникалните природни забележителности и културното-историческо наследство на региона.

В Деня на Враца, в знак на уважение и признателност, председателят на район Тараклия се присъедини към тържествената заря-проверка, проведена в центъра на Враца в чест на загиналите за свободата на България. Той също така присъства на възпоменателната церемония на връх Околчица, където отдаде почит на поета-революционер Христо Ботев.

Срещата приключи с размяна на символични подаръци и обещание за реализиране на бъдещи срещи. В израз на своя интерес към по-нататъшно развитие на отношенията между двете администрации, Лазар Дерменжи отправи покана към областния управител Надя Донкинска и заместник областния управител Николай Николов да посетят район Тараклия.