Всички отговорни институции са в режим на готовност за реакция. Поддържа се постоянна връзка с областния и общинските дежурни по сигурност, директора на РД ПБЗН, кметовете на общини и управителя на ВиК Враца. Следи се положението и на пътната и електроразпределителната инфраструктура.

Присъстващите докладваха за актуалната обстановка в региона.

Проблемни остават участъците от Път II-15 с. Баница- с. Борован и Път II-13 гр. Криводол – с. Осен и с. Девене. В тези участъци има преспи и навявания, закъсалите тежкотоварни камиони създават проблем на достъпа на снегорините. Екипите са на терен, очаква се да работят и през нощта.

На 26.11.2023г., екипи на РСПБЗН-Враца са се отзовали и оказали съдействие на 19 сигнала свързани с усложнената метеорологична обстановка в областта. Помощните операции са предимно за отстраняване на паднали дървета и клони, оказване съдействие на закъсали автомобили.

По отношение на проблемите в електрозахранването все още има населени места от областта без електро подаване, сигналите са отработени на 80%.

Днес от 9:00 часа до 11:00 часа се очаква да бъде изключена подстанция Враца-1, което ще доведе до спиране на електроподаването в централна градска част на областния град.