Няма обявени предупредителни кодове за опасни явления. Картата на НИМХ е оцветена в зелено.

През почивните дни в страната вятърът ще е слаб до умерен, отначало от изток-югоизток, а после - от изток-североизток. Температурите слабо ще се повишат.

В събота, 27 април, над Западна България, по-късно и над Централна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места ще превали, и прегърми. Над Източна България ще има разкъсана висока облачност, се съобщава в седмичната прогноза за времето в България от 27 април до 2 май, подготвена от Марияна Попова - дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В неделя, 28 април, повече облачност ще има преди обяд над източната половина от страната, на места с краткотрайни валежи. Над западната част на ще бъде предимно слънчево.

В понеделник, 29 април, вятърът от североизток в Източна България ще се усили, там ще има и по-значителни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Над Западна България ще преобладава слънчево време. Температурите ще се повишат още малко.

Във вторник, 30 април времето ще остане ветровито. В източната половина от страната ще бъде облачно, ще има и валежи, придружени с гръмотевици. В западните райони ще има повече слънчеви часове, а вероятността за краткотрайни следобедни валежи е по-малка. Сутрешните температури ще са по-високи, а дневните - по-ниски.

В сряда, 1 май, вятърът ще отслабне, валежите ще намалеят, облачността ще се разкъса и до вечерта и ще намалее.

На 2 май, в четвъртък, атмосферата отново ще се лабилизира, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места, повече в Западна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.