© Община Видин

Емилиян Енчев връчи на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил поздравителен адрес от името на кмета на Общината д-р Цветан Ценков. „Похвално е, че във времена, когато се закриват учебни заведения, в нашия град отваря врати училище, посветено на религията. Вярвам, че то ще бъде място, където преподавателите ще работят за нравственото и духовно усъвършенстване на видинските деца. Важно е за нашите деца да бъде осигурена добра среда, която не само да ги подтиква към учене, но и да възпитава у тях морални и духовни ценности, да просвещава умовете и сърцата им с непреходните Христови добродетели“ – пише в адреса. Секретарят на Общината подари и икона на Богородица с Младенеца.

Новото учебно заведение се помещава в сградата на бившето епархийско училище, в непосредствена близост до митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ и до сградата на Митрополията. Целта на училището е да се съчетават модерно образование с традициите на българското училище и православната духовност.

За новата учебна 2024-2025 година е обявен прием за деца в подготвителна група и ученици в първи клас. Срокът за записване е до 31 май 2024 г.