„В началото на юни подадохме към Министерството още четири проекта за спортни площадки и четири площадки с паркове. Надявам се, че и това ще бъде одобрено“, каза Аспарухов.

В периода 2025-2026 година се предвижда реконструкция на централния площад в Мездра. Той ще е с напълно нов дизайн. Имаме още 4 обекта – площадът в село Моравица, енергийна ефективност на сградата на старото кметство в Зверино, голям детски парк в квартал 10 на ул. „Георги Кирков“. Важен и интересен е проектът за обновяване на бавшия снек-бар. Предвижда се да има многофункционална административна част, изнесени ритуали, специална зала за събития, срещи и заседания, а на втория етаж – художествена галерия.

В общината има и одобрен проект за енергийна ефективност на СУ „Св. Климент Охридски“ в Зверино. Това ще бъде първият проект, в който сградата му трябва да се доближи до клас „А“ – пълна енергийна самостоятелност. Ще се санира, ще има слънчеви панели за ток и вода, термопомпи за отопление. Очаква се да бъде одобрен и проектът за разширяване на Дома за стари хора. Планирано е да бъде ремонтиран още един етаж и да се увеличи неговият капацитет. Предстои до дни да бъде получено строителното разрешение за пътя Мездра – Боденец, който се реализира по Програма за развитие на селските райони.