© istinskimed.bg

„Осинови кошер” е дело на българска технологична компания - Pollenity, която дава решение на проблема с намаляването на пчелите. За последните 15 години близо 40% от тях са изчезнали в световен мащаб, а всяка година българските пчелари понасят все по-големи загуби от натравяния, липса на паша и ниски изкупни цени на меда. Наша мисия е да помогнем за увеличаването на пчелните популации и да запазим баланса в природата.

Осиновявайки кошер, подкрепяте пчеларя, който ще се грижи за вашите пчели, получавате меда, който са произвели и възможността да се запознаете с тях на живо, посещавайки пчелина, на който живеят. Имате възможност да изберете името на пчелата майка. Може да изберете абонамента, който да заплащате и пчеларя, когото да подкрепите.

Често може да попаднем на мед с неизвестен произход и съмнително качество. Когато осиновите кошер, вие ще сте сигурни, че получавате истински мед, произведен от здрави и работливи пчели. Като допълнителна награда е фактът, че помагате на един пчелар да сбъдва мечтите си и да се грижи за своите любимци. В кошерите, участващи в платформата, се използват смарт устройства, които са българска разработка, за наблюдението им от разстояние. Те дават на пчеларя адекватна информация за състоянието на кошерите.

Един среден кошер съдържа около 60 000 пчели, които опрашват милиони цветя всеки ден. Представете си каква загуба ще е това за нас, за биоразнообразието на България и за земеделския сектор. Всеки може да участва в разрешаването на проблема и да получи вкусен истински мед като награда.

Ако искате да разберете още за техните пчели и кошери, посетете сайта им https://istinskimed.bg

Източник: istinskimed.bg