Срещата започна повече от вихрено и домакините поведоха в резултата още в 3-та мин..Ранният гол подейства като ужилване за гостите и в 30-та м последва отлична атака за "червено-черните", завършила безапелационно от Васил Калоянов за 1:1. Последваха още силни контраатаки на гостите, които окупираха центъра на терена и притиснаха домакините в собствената им половина.

Гостите заиграха със самочувствие и увереност, всяка една атака носеше заплаха за вратата на домакините и резултатът не закъсня. В 35-та мин. Ваньо Иванов проби по крилото и нанесе неспасяем диагонален удар във вратата на домакините за 1:2.

Последваха още силни минути за „железничарите“, които притиснаха „вихренци“ в собствената им половина и в 40-та мин, след асистенция на Тодор Горанов, Михаил Иванов направи резултата 1:3, при който завърши първата част.

Второто полувреме започна с опит за домакински натиск, но мездренчани показаха страхотна игра в защита и парираха всяка възможност за атака още в средата на терена. Едва в 85-та мин. домакините успяха да върнат още едно попадение за 2:3, при който резултат завърши двубоят.

Така след 13-я кръг на Северозападната Трета лига, отборът на Лококомотив (Мз) събра актив от 33 точки, с 4 повече от третия "Локомотив" (ГО) и голово съотношение 32-11, запази втората позиция във временното класиране.

След края на срещата наставникът на мездренчани Диан Попов заяви: „Повече от доволен съм не само от резултата, но и от показаното на терена. Видях от трибуната един сплотен и амбициозен отбор, който, макар и обезкървен ( разполагахме само с 13 играчи, поради многото контузии), показа и характер, и тактическа дисциплина, и игрова грамотност. А всичко това е повече от гаранция за успех. Благодаря на момчетата за себераздаваното и ги поздравявам за заслужената победа. Щастлив съм, че разлаяхме кучетата с футбол и характер“.

Диан Попов заложи на следния състав: В. Асенов, Ст. Стефанов, Г. Петров(к), В. Иванов, В. Сапунджиев, Д. Иванов, Т. Горанов, Гр. Илиев, В. Калоянов, М. Иванов(75 – М. Башев), Ив. Орлинов

В следващия XIV кръг Локомотив (Мездра) приема комшиите от втория отбор на Ботев (Враца), който заема единайсета позиция във временното класиране с актив от 15 точки и голова разлика 20:25.Двубоят е на 5 ноември 2022 г., събота, 14:30 ч, на градския стадион „Локомотив“.