На 17 март тази година около 16:40 часа във Враца, на ул. "Георги Бенковски', подсъдимият се опитал да пробута десетачка на полицай от група „Охрана на обществения ред“ при сектор „Охранителна полиция" към Районното управление на МВР, който го спрял за нарушение на Закона за движение по пътищата. Тарикатът, който бил с нередовни документи, се надявал десет лева да му решат проблема, униформеният да не сигнализира компетентните контролни органи от сектор "Пътна полиция" и актът да му се размине.

Сметката му обаче, излязла грешна. Според постановената присъда тарикатът ще трябва да плати глоба от 200 лв. за опита си да подкупи полицай. Той е осъден и на четири месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години.

Подхвърлената банкнота от 10 лева пък, е отнета в полза на държавата. Ако осъденият е недоволен, че са му я взели, че трябва да се бръкне за още 200 лв. и че цели три години трябва да е изряден на пътя, може да обжалва решението на врачанските магистрати до 20 този месец пред Софийския апелативен съд.