© РУО-Враца

В периода от 3 до 12 септември бяха проведени конкурси за заемане на длъжността „директор“ на седемнадесет училища в област Враца. В първия етап от конкурсната процедура, допуснатите 21 кандидати решаваха тест, съдържащ 50 въпроса, който бе единен за цялата страна и генериран в МОН в деня на изпита.

До втория етап на конкурса бяха допуснати 12 кандидати. С тях се проведе събеседване, в което те защитаваха своите концепции за развитие на училището, решаваха казуси и отговаряха на комисията по въпроси, свързани със спецификата на длъжността.

Новият ръководител на мездренското ИОУ „Св.св.Кирил и Методий” е Нели Найчова Найденова. Тя е завършила "Химия", специалност физико-химик и учител по химия, с придобита квалификационна степен „магистър“.

Притежава IV професионално – квалификационна степен по „Управление на образованието“. В сферата на образованието е от 18 години, от които 15 години работи като директор на ОУ „Отец Паисий”, с. Борован.

Поемайки поста в новото си учебно заведение, Нели Найчова аргументира избора си: „Желанието ми е да променя визията на училището, да продължа работата в посока издигане авторитета му и превръщането на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Мездра в модерно, съвременно, конкурентноспособно училище, с непрекъснато обновяваща се материална база, съвременни технологии и иновативни методи на обучение”.

В училищата, в които не са избрани директори след проведените конкурси, продължават да имат или са назначени временно изпълняващи длъжността директори.