Секретарят на културната институция Силвия Митова заяви, че най-много харесвания е получила снимката на Ивайла Петрова и Анелия Ангелова от гр. Враца, събрала 439 лайка, за която имаше материална награда, а всички участници ще получат грамоти.

За идеята и целта на конкурса разказва Силвия Митова, че идеята е нейна, защото Денят на християнското семейство е един много голям и светъл празник:

„Семейството е мястото, където се възпитават децата ни, където им се дава пример и където ги изграждаме като личности. Ако едно дете расте в здраво, сплотено и добро семейство, то ще израсне като един добър и успешен човек. А те, децата, са нашето бъдеще”.

Тя допълни, че е изключително доволна, от това, че хора от различни краища на страната са харесали страницата на читалището, проявили са интерес и са откликнали на предизвикателството, отправено от организаторите. Това е знак, че въпреки разстоянията, можем да бъдем единни и сплотени като народ и като нация.

Тук бе и една от участничките в конкурса, Силвия Христова, която сподели, че с удоволствие е участвала в конкурса, защото това е много важно най-вече за децата. По този начин те израстват и се възпитават в духа на християнските и семейните ценности.

Кметът на Руска Бела Владимир Пенчев изрази задоволството си от проявения интерес към идеята на Читалището и каза, че не само подкрепя идеята, но и ще помогне това да стане традиция.

„Съжалявам, че не участвах в конкурса и това е един голям мой пропуск, но бях много зает. Догодина с моето семейство ще бъдем от първите участници, за да дадем добър пример” – допълни кметът.

В края на срещата ни, секретарят Силвия Митова разказа в аванс за предстоящото честване на 110-та годишнина на големия детски писател Асен Босев, което ще се проведе на 25 ноември (събота) в салона на читалището.