В селата Люти дол, Типченица, Цаконица и Царевец продължават да изпълняват длъжността досегашните кметски наместници - Станислав Ангелов, Георги Георгиев, Петко Къчовски и Маргарита Петкова.

Във връзка с появилите се спекулации относно подаденото заявление за напускане от поста управител на МБАЛ - Мездра д-р Илиана Михайлова, кметът Аспарухов заяви, че това е изрично нейно желание, което е заявила още преди той да положи клетва и да встъпи в длъжност.

Аспарухов подчерта, че започват анализ на европроектите и търсене на начини и възможности за удължаването на срока на някои от тях, тъй като сроковете за изпълнение изтичат, а работата е още в началото. Като пример посочи изграждането на Центъра за възрастни хора, който би трябвало да бъде завършен днес, 19 ноември, а е на кота нула.

Аспарухов посочи, че по време на предизборната кампания общината е похарчила над 250 хил. лв. за ремонти без сключени договори. Предстоят срещи с фирмите изпълнители, което ще бъде много сложен процес. В подкрепа на казаното той посочи и конкретни примери - ремонтът на пътя от входа на града до моста на река Моравешка и прословутото премахване на линията за пивоварна "Леденика", е извън проекта, обновяването на автогарата - също е извън проекта, ремонтът на салона в с. Моравица е подписан от директора на учебното заведение, който обаче няма право да сключва договори за обществени поръчки.

Стана ясно, че днес предстои среща с управляващия орган на Оперативна програма "Региони в растеж" относно верификацията на проектите за енергийна ефективност. Има голяма вероятност Община Мездра да понесе нови финансови корекции, тъй като не са спазени изискванията на програмата за саниране.