"Уважаеми учители, обичайте и се грижете за учениците, защото най-доброто училище е това, в което учителите обичат децата като свои. Скъпи ученици, ценете своите учители и никога не забравяйте, че знанието е ключът към успеха“, заяви в словото си кметът на Враца.

Калин Каменов прекрачи училищния праг заедно с първокласниците в СУ "Васил Къчнов“. "Бъдете ученолюбиви и никога не спирайте да задавате въпроси“, приветства най-малките ученици на средното школо кметът на Враца. Първокласниците в учебното заведение получиха от Каменов специален подарък - българския трикольор.

По традиция на 14 септември в ППМГ "Акад. Иван Ценов“ бяха наградени най-изявените възпитаници на гимназията. С почетен плакет, кметът на Враца отличи седмокласника Георги Игнатов, който е златен медалист от Международната азиатско-сингапурска олимпиада по математика.

С пожелание за много успехи зам.-кметът на Враца Петя Долапчиева поздрави учители и ученици по повод откриването на учебната 2016/2017 г. в НУ "Иван Вазов“ и ПЕГ "Йоан Екзарх“.

Зам.-кметът на общината Мария Попова бе почетен гост на тържеството в НУ "Иванчо Младенов“. По повод празничния ден тя отправи пожелания за здраве, благополучие и успехи през новата учебна година.