С лишаване на състезателни права за две срещи е Борислав Иванов от "Спартак" (Плевен). Неговите съотборници Айвън Ангелов и Адриян Димитров са наказани за една среща.

Останалите играчи, които ще пропуснат средващия двубой за тимовете си са Кристиан Иванов - "Левски 2007"(Левски), Павлин Иванов -"Севлиево" (Севлиево), Ивайло Христов-"Трявна" (Трявна), както и състезателите на "Локомотив" (Дряново) - Константин Иванов, Йордан Иванов и Кристиян Здравков.

Междувременно, на брифинг от Министерския съвет здравният министър съобщи, че поради нарастването на заразени с COVID-19, има предложение за спиране на спортните мероприятия в страната до март 2021 година. "Не може да си позволим да губим живота на млади хора, на възрастни, лекари и учители. Всеки живот има значение. Сега е време, докато спазваме дистанция, да се държим един за друг. Много колеги са болни, техните близки са болни, много други починаха. Аз няма да съм министърът, който да предаде усилията им”, каза здравният министър.

Дали ще се стигне до затваряне на държавата и спиране на спорта, ще стане ясно след като предложенията на проф. Костадин Ангелов бъдат обсъдени в Министерски съвет. Очакванията са от петък да влязат в сила нови, по-строги противоепидемични мерки.