“Първи юни е особен ден за Враца. Освен преклонението към саможертвата на Христо Ботев и неговата чета, всеки от нас прави равносметка за постигнатото и за бъдещето. Бъдеще, което създаваме с нашите дела и примера ни. Инвестициите, обновените спортни бази и градската среда няма да имат смисъл, ако ние не пазим направеното и не го надграждаме. Затова – нека бъдем по-добри и да осъзнаем, че заслуга за развитието на града има всеки от нас.
Днешната сесия е различна и с това, че ще отличим хората, които имат най-голямата заслуга да сме здрави – ангелите в бели престилки. Те са достойни за уважение. Показаха ни как с единността и чистото сърце, е възможно преодоляването на всяка трудност. Вярвам, че заедно ще продължим да преобразяваме нашия град. Скъпи съграждани, не забравяйте, че от действията ни днес, зависи бъдещето ни утре! Честит празник!“ - каза кметът Калин Каменов на заседанието.

Празничната сесия, по повод Деня на Враца, продължи с връчване на най-високото обществено отличие „Наградата на Враца за 2021 година“. Тази година призът е за медиците, които участваха активно в борбата с пандемията от коронавирус.

Отличените в тази категория са: екипът на МБАЛ „Христо Ботев“, на Белодробната болница, на „Центъра за спешна медицинска помощ“ и на „Първа частна МБАЛ Враца“

В рамките на тържествената сесия бе поставено началото на информационна кампания по отношение на ползите от лечението с кръвна плазма на COVID-19. Информацията бе представена от д-р Павлина Михайлова.

На заседанието на Общински съвет присъстваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, общински съветници, заместник-кметовете на Община Враца, секретарят на местната администрация, председателят на Ученическия общински съвет, общественици и граждани.