При отлична организация, прохладно време и много участници се проведе вторият кръг от Държавния шампионат на Българската федерация по автомоделни спортове (БФАМС) и "GP Ledenika 2016". Атрактивната проява се състоя в местността „Леденика” във Врачанския Балкан. 56 състезатели от пет отбора два дни се надпреварваха в различни класове офф роуд.

В клас Бъги 1/8 се включиха 16 пилоти. Победител във Финал А стана Марио Вутов от СТМК - Враца, следван от Пламен Петков и Стериян Фолев от Асоциация на моделистите - София.

В клас Тръги 1/8 пъри Григор Стоичков от Асоциация на моделистите, а втори - представителя на СТМК - Враца Боби Иванов.

В Клас Електро Бъги 1/8 след оспорвана борба представителят на СТМК - Враца Александър Димитров се нареди на четвърто място, другите двама състезатели от областния център - Борис Иванов и Самуил Кулев, са съответно шести и осми. Победител стана Кристиян Костадинов от Кинетик - Русе, следван от съотборника си Росен Петров.

В клас Електро Тръги 1/8 най-бърз бе Николай Георгиев от Модел Яхт клуб - Пазарджик, втори е Юлиян Толев от Асоциация на моделистите, а трети - отново представител на Пазарджик – Стойко Нейчев, който стоически издържа три дни с контузия.

В Електро Бъги 1/10 свободен клас Самуил Кулев от СТМК - Враца зае второ място, трети е Тони Кокошаров от Кинетик - Русе, пристигнал от САЩ специално за състезанието. Другият представител на СТМК - Враца - Любомир Цветомиров, финишира шести.

В "кралския" клас Бъги 1/5 "GP Ledenika 2016" победител е Марио Вутов от СТМК - Враца, следван от Емил Карамфилов от Асоциация на моделистите и Светослав Янакиев от отбора на Варна RC. Останалите състезатели от врачанския тим - Дамян Петров, Самуил Кулев и Любомир Цветомиров, се наредиха съответно четвърти, шести и седми.

За призьорите в този клас, освен грамоти, купи и медали, бяха осигурени и награди - таблети.

Награди и грамоти получиха приятели на автомоделния спорт, които помогнаха за реализирането на състезанието.

Следващото състезание от календара на БФАМС - втория кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за радио управляеми модели с ДВГ, ще се проведе на 16 и 17 юли в Шумен.