Малките азбукарчета ще се учат на четмо и писмо в две паралелка с класни ръководители Наташка Гоцева и Мария Иванова. Трима от тях - Даяна, Марчело и Цвети, поздравиха своите съученици с тематични стихчета.

В празничната програма, посветена на откриването на новата учебна година, взеха участие също танцьори от паралелката по хореография с преподавател Мирослав Аспарухов и ученици от VI "а" клас с класен ръководител Лилия Петрова.

"С общи усилия, разбиране и уважение, заедно трябва да работим за успешното завършване на всеки ученик, защото образованието е особено важно и ще даде успешен старт в живота им, каза в приветствието си към учениците, учителите и родителите директорът на мездренската гимназия Мариела Горанова. Само така ще изпълним нашия учителски и родителски дълг към младото поколение. Нека силата знанието ни води напред и нагоре! Нека светлина да озарява пътя, по който вървим и успехите си да множим! На добър час!"

За втора поредна година в СУ "Иван Вазов" е осъществен прием след VII клас в една професионална паралелка от 26 ученици - професия "Оператор интернет приложения", специалност "Електронна търговия" и професия "Съдебен служител", специалност "Съдебна администрация" с класен ръководител Йорданка Илиева. Другата паралелка в VIII клас е с Профил "Хуманитарни науки" с 25 ученици и класен ръководител Албена Цолова.

Формирани са също две паралелки в V клас с общо 32-ма ученици, както и 7 групи за целодневна организация на учебния ден.

Дванайсетокласниците, които напролет ще завършат своето средно образование, са 46. Те се обучават в две паралелки - една с Профил "Технологичен" - "Информационни технологии", и една с Профил "Чуждоезиков" с интензивно изучаване на английски и руски език.

На влизане в учебното заведение първокласниците получиха шалче с логото на училището и - по традиция - преминаха символично през шестицата на знанието.

Откриването на учебната година в мездренската гимназия уважиха секретарят на Община Мездра Севдалина Джамбазка, предприемачът Мирослав Захариев и Никодим Кръстев, председател на Обществения съвет към училището.