По обясними причини най-развълнувани бяха 22-мата първокласници, които за пръв път прекрачиха школския праг. Малките азбукарчета ще се учат на четмо и писмо в паралелка с класен ръководител Петя Александрова. Със специален поздрав към първолаците се обърна бъдещият абитуриент Венелин Нинов.

Приветствия към учениците, учителите и родителите отправиха директорът на училището Мариела Горанова, заместник-кметът на Мездра Сашо Илиев и председателят на Общинския съвет Яна Нинова.

През учебната 2018/2019 в СУ "Иван Вазов" - Мездра ще се обучават и възпитават 422-ма ученици от I до XII клас, разпределени в 21 паралелки. За тяхната подготовка ще се грижат 47 педагози и 12 души непедагогически персонал.

За пръв път през тази година в мездренската гимназия е осъществен прием след VII клас в две паралелки от по 26 ученици - Профил "Електронна търговия" (с класен ръководител Галя Дамянова) и Профил "Чужди езици" (с класен ръководител инж. Петя Димитрова). Формирани са също две паралелки с общо 34 ученици в V клас, както и 7 групи за целодневна организация на учебния ден, в които ще бъдат обхванати повече от 1/3 от учениците.

Дванайсетокласниците, който през тази учебна година ще завършат средно образование в мездренската гимназия, са 39. Те се обучават в две паралелки - едната с Профил "Чуждоезиков" с интензивно изучаване на английски и испански език, а другата с Профил "Хуманитарен" с интензивно изучаване на английски и руски език.

По традиция на влизане в учебното заведение първолаците преминаха символично през шестицата на знанието, водени от своите каки и батковци от XII клас.