Във второто издание на пазара се предлагаха био зеленчуци и плодове, сирене – краве, овче и козе, кашкавал-обикновен, с боровинки или подправки, крокмач, бàбек, луканки и различни видове мезета, както и мед, сладка и мармалад от шипки, натурални шоколади и ядки с пречистено масло, кисело мляко и пъпеши.
Асортиментите на производителите включват още различни видове хлебни изделия – царевичен хляб, хляб с орехи и подправки, зеленчуков хляб, хляб с лимец, както и специални селекции сиропи, натурална козметика, масла от лавандула, лечебни кремове. На изложението бяха представени и различни селектирани вина, спечелили редица награди.
Целта на вече традиционния фермерски пазар във Враца е да се даде възможност на българските производители да реализират своята продукция и да презентират екологични продукти.