© Иванка Петрова

Всички предмети, които се предлагаха на базара, са изработени от децата от училищата и потребителите на социалните услуги в града. В Центъра за обществена подкрепа беше организирана и арт работилница, в която се включиха деца от Начално училище "Васил Левски". Те изработваха предмети за базара.

Децата написаха и писма до Дядо Коледа, а той пристигна в Центъра няколко дни по – късно, за да ги зарадва с лакомства и подаръци за положения труд. На 23 декември базарът беше закрит с концерт. Гостите се подкрепиха с чаша червено вино, баници с тиква и сирене и лакомства, приготвени в двата социални центъра.

Въпреки студа, на площад "Възраждане" се извиха хора, в които се включиха децата от школата по народни танци към Детски комплекс — Център за подкрепа за личностно развитие, участниците в базара и граждани.

Тази година коледният базар беше организиран от Община Белоградчик, Център за обществена подкрепа, Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания, Начално училище "Васил Левски", Детски комплекс — Център за подкрепа за личностно развитие и Клуб "Млади възрожденци" към Средно училище "Христо Ботев".

Паралелно с коледния базар, две деца, потребители на Центъра за обществена подкрепа, бяха зарадвани с подаръци от кампанията на сдружение "Операция: Плюшено мече". Така 2021 година си отива с поредното добро дело, което стопля сърцата на хората от града.