Първият звънец в Основно Училище – „Христо Ботев“ ще удари за 39 малчугани в първи клас, разделени в две паралелки. Общо в най-старото учебно заведение в общината ще се обучават 343 деца.

В ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“ са записани 36 първолаци, а общо 242 ще са учениците.

Прага на Средно училище „Иван Вазов“ ще прекрачат 485 ученици. Първи клас ще са 36 деца в две паралелки, 50 са записаните осмокласници и 48 дванадесетокласници.

В ПГ „Васил Левски” са записани 18 осмокласници. 12 са зрелостниците, които се обучават в една паралелка - две направления – дуална форма на обучение „Локомотиви и вагони – техник по железопътна техника” и дневна форма на обучение - „Ръководител движение“. Общо възпитаниците на професионалната гимназия са над 100 тази година.

В класните стаи на ПГ „Алеко Константинов“ ще влязат общо 145 ученици. От тях 28 са осмокласници, които ще овладяват професиите „Готвач“, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“ и „Ресторантьор“, със специалност „Производство и обслужване на заведения за хранене и развлечения с разширено изучаване на английски език“.

Средно училище „Св. Климент Охридски“ в най-голямото село в община Мездра - Зверино, ще отвори вратите си за 14 нетърпеливи малчугани. 12-ти клас ще завършат 14 младежи, а общо учениците за тази учебна година са 167.

Тържествата за официалното откриване на новата учебна година ще започнат от 9 ч. сутринта, когато ще прозвъни първия звънец за всички ученици.