Победителите в конкурса определи прецизно жури с председател Красимир Ангелов, художник-иконописец, председател на Постоянната комисия по култура в Общински съвет Враца и членове - Милен Василев, скулптор и председател на Представителството на Съюза на българските художници във Враца и Явор Венчев, художник, зам. председател на Представителството на СБХ.

Голямата "Награда на кмета" тази година заслужено получиха Виктория Яворова Венчева, петокласничка в ППМГ "Акад. Иван Ценов“ и Анастасия Мирославова Панчева - ученичка в 9 клас в СУ "Христо Ботев". Грамотите на победителите връчи Маринела Петрова, директор на Дирекция "Образование, здравеопазване и социални дейности" в Община Враца.

Още 24 участници в "Ботевата работилница" бяха отличени за своите творби в осемте възрастови групи за живопис и графика.

Председателят на журито Красимир Ангелов подчерта, че всички участници са се справили с трудната задача да творят за Ботев, която сама по себе си е предизвикателство и за утвърдени творци. Той поздрави учениците, показали своето патриотично чувство чрез изразните средства на изобразителното изкуство, и им пожела да развиват таланта си и да трудят, за да създават творчество, което да им носи успех и самочувствие.