През всичките години на своята дейност дружеството винаги се е стремяло към усъвършенстване, разширяване и иновация в предоставяните консултантски и образователни услуги. „Стремим се да обучаваме желаещите в професии, които са търсени на пазара на труда и за които има дефицит сред бизнеса“, казват организаторите.

От тази година Центърът за професионално обучение към „Кънектед“ ЕООД е включен в списъка на Агенцията по заетостта за доставчици на обучение по всички професии и специалности, включени в лицензията.

През декември 2016-та година, след сключен договор между Центърът за професионално обучение към „Кънектед“ ЕООД и Агенцията по заетостта, започна обучение по специалността „Компютърни мрежи“ по заявка на работодател, финансиран със средства от държавния бюджет за безаработни по чл. 63, ал.1, т.1 от ЗНЗ.

Съвместно с експерти от ЦУ на НАП- София се организират семинари за обучение на счетоводители за запознаването им с настъпилите промени в нормативните актове, касаещи пряката им работа.

Търсещи нова професионална реализация са обучени по специалностите бизнес администрация, оперативно счетоводство, текстообработка. Чрез различни форми на обучение и практически занятия млади жени са станали готвачи, сладкари, озеленители и цветари. Застъпени са обученията по малък и среден бизнес, техник на компютърни системи, килимар в Чипровския край, сътрудник социални дейности, помощник-възпитател, администратор в хотел, фризьорство и екология. Безработни мъже са станали спасители при бедствия и аварии. Квалифицирани преподаватели са дали знания и умения на хора, желаещи да организират селски туризъм в дивния Северозапад.

Центърът за професионално обучение към „Кънектед“ ЕООД е създаден през юни 2007- ма година с решение на управителния съвет на Националната агенция за професионално образование и обучение и е лицензиран.

Днес хората живеят в сложен социален свят и те повече от всякога искат да могат да планират живота си, да се адаптират към всички промени във всекидневието и да бъдат активни и пълноценни. „Ученето през целия живот„ и самоусъвършенстването е от решаващо значение за неговата успешна реализация на пазара на труда. Повишаването на квалификацията дава по-големи възможности за избор, прави хората адаптивни към променящите се условия на пазара на труда.

От 2007- ма година досега са проведени курсове за професионална квалификация, както в град Монтана така и в областта- Беровица, Лом, Вършец, във Враца и Видин, Оряхово, Козлодуй, Бяла, Димово, селата Хайредин, Бутан, Борован и град Бяла Слатина.