На събитията присъстваха и настоящи учители по програмата, които разказаха за преживяванията и предизвикателствата си в училище. Те отговаряха на въпросите на гостите и заедно с тях дискутираха възможни решения и следващи стъпки относно своите казуси от класната стая.

На събитието във Враца изрази своята подкрепа и кметът на града Калин Каменов. Той не просто подкрепи каузата на фондацията, но отбеляза и личната си отдаденост към предоставянето на равен достъп до качествено образование както в града, така и в държавата. Каменов изрази и възхищението си от всички присъстващи, които бяха готови да са част от решението на проблемите, които виждат всеки ден около себе си.

Организаторите от "Заедно в час" са много благодарни за подкрепата на общините Монтана и Враца, Враца Софтуер Общество, както и на Младежки център - Враца и Младежки дом - Монтана, които не просто предоставиха помещенията си, но и бяха активна страна в организацията на дискусиите.

Фондацията продължава активната си работа в двете области и очаква кандидатурите на социално ангажираните хора в тях до 20 февруари на адрес: www.zaednovchas.bg.