В сградата на пожарната в присъствието на представители на ръководството на областната дирекция, кметът на община Мездра Иван Аспарухов и пожарникарите от Районните служби Мездра и Роман се проведе кратко тържество по случай неговото пенсиониране.

„Вече настъпи момента, колкото и да ми е тъжно, да напусна пожарната, каза Васил Иванов пред своите колеги. Пределната ми възраст за служба дойде. Много години изкарах само с пожарната. От 18 г., когато завърших училище, до 60 годишна възраст. Искам да уверя кмета, че пожарната я оставям в много добро състояние. Нека Общината бъде спокойна, че ще се отреагира на всяко едно произшествие. Служителите са добри, обучени.“, допълни още Иванов.

От името на ръководството на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Враца гл. инспектор Дилян Йончев - началник на сектор „Превантивна и контролна дейностпожела на гл. инспектор Васил Иванов преди всичко крепко здраве и завидно дълголетие, спокоен и щастлив пенсионерски живот, успехи във всяко начинание.

Той връчи и поздравителен адрес от директора на РДПБЗН-Враца комисар Кирил Василев:

„Най-сърдечно ви поздравявам по случай навършването на 60 години. Благодарим ви за проявения висок професионализъм през годините на съвместната ни работа. За самоотвержеността и всеотдайността ви като началник на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Мездра, при осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението. Тези качества ви превръщат в пример за поколенията, които вървят или ще тръгнат по вашия път в нашата трудна и рискована професия. Желаем ви крепко здраве и успехи в новите начинания.“

„Трябва да бъдем благодарни на хора като него, които са отдали са отдали над 40 години на службата, каза кметът на община Мездра Иван Аспарухов. През това време се свърши много работа. Не мога да не му благодаря за това. Имали сме винаги съвместна координация и действия, помагали сме си. Благодаря на Васил, че оставя пожарната в пълна бойна готовност и му пожелавам здраве. За мен най-радостното е, че виждам толкова млади хора в тази изключително отговорна институция“, каза още градоначалникът.

Главен инспектор Васил Иванов получи и поздравителен адрес от Общинския съвет в Мездра, който му бе връчен му от общинския съветник Тихомир Илчев.

Неговите колеги направиха символичен подарък на своя досегашен началник в знак на благодарност и признателност към съвместната им служба.

Дългогодишният служител бе изпратен по стара пожарникарска традиция с вой на сирени, включена светлинна сигнализация и изкъпан с вода от пожарникарски шлангове.

Колеги на Иванов споделиха, че това е стара традиция в средите на огнеборците и всеки от тях, който излиза в заслужен отдих, минава през ритуалното къпане. То е своеобразно прощаване и с водата - най-верният помощник в битките с огнените инциденти, то е и пожелание на човека да му върви по вода в предстоящия цивилен живот.

Екипът на Информационна агенция MediaNews благодари на гл. инспектор Васил Иванов за коректното отношение и отличното сътрудничество през годините!