Момчетата, 2010 година, са на върха в класирането с актив от 17 точки, след като постигнаха категорична победа с 15:0 срещу връстниците си от Дунав (Лом) в изтеглен мач от пролетния полусезон.

„Много добре върви подготовката на 2010 година, коментира представянето на отбора треньорът им Стоян Стоянов. Турнирът в Сандански ни помогна много, въпреки че мина по труден начин, с контузии и не много добра игра, обаче много ни помогна. Сигурен съм, че в първенството ще се представим много добре.“

Следващият мач от полусезона за децата, 2010 година, е на 31 март срещу „Ком“ (Берковица).“

Другата формация, 2012 година, освен за мачовете от първенството, се готви и за участие в детския футболен турнир „Купа Златна Добруджа“ в к.к. Албена. Момчетата от Футбол 9 ще играят в юбилейното 10-то издание на надпреварата, в която ще вземат участие близо 1000 футболисти от отбори от цялата страна. Турнирът ще се проведе от 4 до 7 април.

„Може би това ще бъде най-силният турнир, на който сме били с тази възраст, каза Стоянов. Паднахме се в една група с два варненски отбора – „Спартак“ и „Гранд Про“, както и с един много силен плевенски отбор – „Фортуна“ Плевен. Моите очаквания са да влезем в топ осем, това съм го споделил и на децата. Не отиваме на екскурзия там. Очаквам да влезем в първите два отбора, да стигнем четвъртфинали и вече топ осем са много силни отбори. С който и да играем ще бъде привилегия и чест за нас. Сигурен съм, че ще се представим добре и турнирът ще ни бъде от полза за предстоящия сезон“, допълни още той.

За Футбол 9 предстои първи мач от пролетния полезен във вторник, 2-ри април, срещу отбора на Монтана.