С наградата "Почетен гражданин на Враца" за 2017 г. беше удостоен Йордан Вачев за неговия принос в икономическото развитие и обществения живот на Враца.

"Наградата на Враца“ получи преподавателката Светла Иванова за своите високи постижения в учебно-образователния процес. С високото отличие "Наградата на Враца" се закичи и Танцов състав "Хемус" за цялостна дейност, съхранение на българския фолклор и полуляризиране на гр. Враца на национално и международно ниво. Със същото отличие бе награден и директорът на Средно училище "Христо Ботев" Виктор Кръстев, за значителен принос в културно-обществения живот на Враца и активна дейност за издигане авторитет на града.

Приветствие по повод Деня на Враца и празника на децата - 1 юни, отправиха председателят на Общинския съвет Румен Антов, кметът на Враца Калин Каменов и делегати от побратимените с Враца градове, Бор (Сърбия), Нитра (Словакия), Долж (Румъния) и Вилньов льо Роа (Франция).

На тържествената сесия присъстваха кметът Калин Каменов, областният управител Малина Николова, Негово Високопреосвещенства Врачанският митрополит Григорий, народният представител Красимир Богданов, почетният консул на България в Конго Теодора Игнатова, представители на побратимените на Враца градове, общински съветници, много граждани.