Президентътна Република България Румен Радев издаде указ, публикуван в Държавен вестник (ДВ), с който насрочи произвеждането на частичен избор за кмет в село Люти брод на 10 март 2024 г.

За участие в предстоящия вот в Общинската избирателна комисия документи подадоха четири партии – ПП „ГЕРБ”, ДПС, ПП „Български възход” и ПП „Възраждане”. Крайният срок за регистрацията на кандидатите бе 13 февруари.

Само две от тях излъчиха свои кандидати, които ще се борят за доверието на избирателите. Това са Елена Коцева, издигната от ПП „ГЕРБ“ и Цветан Стойчев от ПП „Български възход“.

Цветан Стойчев беше кандидат на ПП „Български възход“ и на местните избори през есента на миналата година. На първия тур на 29 октомври 2023 г. той получи 38 гласа и отпадна от надпреварата, а на балотаж отидоха Николай Христов (МК „ЗНС”) и Росица Давидова (КП „БСП за България“).

В изборния ден в населеното място няма да има подвижна избирателна секция, но е осигурен дежурен автомобил за транспорт до секцията за избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването и не разполагат с личен превоз.

Заявки на дежурния телефон ще се приемат от 7:00 ч. до 19:00 часа в деня на изборите.

Телефони: 0910 9 25 21; 0910 9 20 16;