В един момент обвиняемият дори преградил уличното платно, като заявил, че пътят е негова частна собственост.

Около 19 ч. на 05.07.2018 г. обвиняемият К. пресрещнал Т. К., която вървяла с храна към дома на техен общ съсед, за когото се грижила. В този момент Ц. К. я нападнал с виковете: „Чак сега ще те пребия!“, „Ще ви дотърквам“ (унищожа), като крещял, че улицата е частен имот и да не преминават през нея. В ръцете агресивният мъж държал гаечен ключ и дървен кол.

Внезапно той ударил жената по главата с металния предмет, след което започнал да я скубе за косата и да я тегли за ръцете. Пострадалата много се уплашила. Опитала се да се отскубне, но обвиняемият я държал здраво, като не й давал възможност да се обади по мобилния си телефон за помощ от съпруга си. След известно време жената успяла да се отърве от К. и побягнала към дома си.

Същия ден бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи за извършено нападение спрямо жената. На място пристигнали служители на реда, които извършили проверка, а впоследствие било образувано досъдебно производство срещу Ц. К.

В хода на разследването е била извършена комплексна съдебна психолого-психиатрична експертиза, от заключението на която е видно, че пострадалата Т. К. към датата на престъпното деяние, извършено от обвиняемия К., е била в състояние на остра стресова реакция. Жената възприела заканата като реална непосредствена опасност за живота и здравето й. След случилото се Т. К. променила поведението си, като избягвала преминаването покрай дома на обвиняемия и се разболяла вследствие на претърпения стрес.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.