Вихрушката от голове започна в 52-рата минута, когато Емануил Манев откри резултата за своя тим. Само три по-късно Милен Гамаков също се разписа и покачи на 2:0.

След като измина час игра от началото на двубоя, стражът на Монтана Петър Петров извърши нарушение в наказателното поле и остави отбора си с 10 души на терена, след като получи директен червен картон. Антонио Ласков бе точен от отсъдената дузпа и направи резултата класически.

Галин Димов също записа името си сред голмайсторите и в 81-вата минута оформи крайния резултат. Созопол е в серия от три поредни шампионатни мача без загуба - две равенства и една победа. По този начин тимът се изкачи до 15-ото място в класирането, но засега остава в опасната зона.

За Монтана пък това е второ последователно поражение във Втора лига и отборът, воден от Ангел Стойков, който се бори за промоция в елита, остава на седма позиция с 42 точки. След седмица монтанци приемат Янтра (Габрово), а Созопол гостува на последния в таблицата Витоша (Бистрица).

Източник: sportal.bg