Това бе най-голямата победа за монтанци през сезона далеч от "Огоста", както и първа загуба за Хебър пред своя публика. До този момент играчите на Митов имаха девет победи и две равенства в своите 11 домакинства.

Втората поредна загуба отдалечи Хебър от първата позиция. Тимът остана на трето място с 48 точки, но изостава на шест от лидера Етър и на четири от "Спартак" (Варна), който има два мача по-малко. Успехът пък върна Монтана в битката за елита, след като отборът вече има актив от 40 точки, 12 кръга преди края на сезона.

Наставникът на домакините Николай Митов направи две промени в стартовия състав от предния кръг. Един от най-добрите играчи на тима Георги Търтов и Мартин Вълчанов замениха Китан Василев и Александър Бастунов.

Петър Дебърлиев бе вратар, а Мартин Михайлов, Радослав Терзиев, Томислав Папазв и капитанът Цветелин Тонев бяха в защита. Търгов и Емаунил Манев бяха опорните халфове, докато Октай Хамдиев, Вълманов и Евгени Игнатов действаха зад Живко Петков.

Петър Петров бе под рамката на вратата, а Александър Башлиев, Даниел Стоянов, Стефан Цонков и Димитър Буров бяха четиримата защита в схемата 4-2-3-1. Стефан Каменов и Йордан Йорданов бяха дефанзивните халфове, а Борислав Дамянов, Идрис Фудил и Лиандро Матис помагаха на тарана Мехди Уамри.

Пазарджиклии преследваха задължителен успех, след като от началото на пролетния полусезон имаха само една победа от три мача. Срещата започна при снеговалеж и студено време, като в 9-ата минута гостите вкараха първото попадение в мача. Мартис бе изведен само срещу вратаря, но подаде на Уамри, който на празна врата не сгреши и попадна в прегръдките на своите съотборници. Това бе шестото попадение за алжиреца в шампионата.

Десет минути по-късно фантастичен гол на Фудил удвои преднината на гостите. Той получи топката от Уамри, мина покрай Търтов, който не се ориентира добре, и със страхотен изстрел от над 35 метра матира Петър Дебърлиев. Второто попадение в първенството на белгиеца може да спори и за “гол на сезона”.

Снегът ставаше все по-силен, а момчетата на Митов не успяваха да се ориентират в защита и в 29-ата минута вече губеха с 0:3. Този път Фудил изведе Мартис, който също прави топката в мрежата и подобно на своя съотборник вкара второто си попадение в тази кампания.

Теренът побеля, а сензационното развитие изнерви играчите на Хебър. Именно един от най-опитните в тима Живко Петков изпусна нервите си и направи голяма глупост. Голмайсторът на тима изрита отзад Фудил и бе изгонен секунди преди края на първата част с директен червен картон и рискува поне два мача наказание.

През втората част единствената хубава новина бе, че снегът спря да вали и можеше да се играе, но гостите намалиха оборотите и въпреки предимството си от човек повече не търсеха нови голове, докато домакините опитаха да вкарат поне едно попадение, но нямаха сили да стигнат до него и напълно заслужено загубиха, като във втори пореден мач и общо трети през тази пролет не се разписаха.

Сега Хебър ще има десетина дни да работи върху грешките си, тъй като почива този уикенд, а Монтана приема Септември (Симитли) в понеделник и ще търси трети пореден успех.

Източник: sportal.bg