Двубоят започна равностойно, а първата интересна ситуация дойде в 10-ата минута. Тогава Лиандро Мартис получи подаване на фланга и опита удар от малък ъгъл, но прати топката над напречната греда. 4 минути по-късно след изпълнение на тъч Владислав Цеков центрира и намери Айтов, който бе в наказателното поле. Футболистът с номер 10 на Монтана пусна кълбото към Александър Башлиев, който от средна дистанция стреля, но Николай Банков спаси.

В следващите минути домакините се настаниха по-трайно в половината на Септември и натиснаха повече. В 23-ата минута Цеков стреля с глава след корнер, но право в ръцете на вратаря. Столичани можеха буквално от нищото да поведат в резултата, след като Монтана подцени Александров, който успя да отнеме топката, да напредне и да направи опит за прехвърлящ удар, но безуспешно.

В 31-ата минута Айкут Рамадан стреля с левия крак от далечна дистанция, но неточно. Последваха две опасни положения за монтанци, при които единствено добрата намеса на Банков остави резултата непроменен. В 41-ата минута Айтов бе изведен добре, подаде към Цеков, който бе на чиста позиция около точката за изпълнение на дузпа, но отново стражът на Септември спаси удара му.

Второто полувреме започна отново с натиск на домакините. В 52-ата минута Александър Башлиев се оказа на чиста позиция и стреля от въздуха, но изкара в аут. В следващите минути Монтана продължи да натиска и определено бе отборът, който е по-близо до гола. В 73-ата минута Фудил стреля от дистанция, но неточно.

5 миунти по-късно гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар, а зад топката застана Асен Георгиев. Изпълнението му беше добро, но за съжаление на столичани премина над напречната греда. До края на срещата Монтана продължи да натиска, но не успя да създаде особено опасно положение и така трябваше да се примири с 0:0.

С това равенство двата отбора не променят позициите си в класирането, като Септември остава пети с 32 точки, а Монтана е на осмото място с 29.

МОНТАНА 0:0 СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ)

Стартови състави:

Монтана: 1. Ферди Мюмюнов, 21. Александър Башлиев, 3. Иван Михов, 14. Димитър Буров, 33. Стефан Цонков, 13. Йордан Йорданов, 7. Лиандро Мартис, 22. Стефан Каменов, 20. Владислав Цеков, 10. Владимир Айтов, 24. Мехди Уамри

Септеври: 1. Николай Банков, 22. Асен Георгиев, 20. Владислав Узунов, 7. Айкут Рамадан, 4. Иван Арсов, 23. Йоан Гаврилов, 19. Реди Каса, 16. Кристиян Пешов, 11. Мартин Ачков, 17. Симеон Александров, 14. Марио Илиевски

Източник: sportal.bg