В своя монолог Стефан Милков успешно изобрази сложната палитра на човешките взаимоотношения чрез образите на хора от българското село. Моноспектакълът подари на зрителите много смях и положителни емоции. И ни припомни, че въпреки времевата дистанция, която ни дели от чудомировите персонажи, днес ние продължаваме да носим нравите, присъщи на българите от едно време. След края на представлението с бурни аплодисменти многобройната публика благодари на Стефан Милков за чудесната му игра.

Режисьор на постановката е Милослав Милославов. Моноспектакълът „Чудомирщини“ е носител на голямата награда „Комедиен хит на сезона“ в Чудомирови празници 2022 г.

Третият ден на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“ ще продължи пак с театър. На 27 юли (сряда) от 11:00 ч. до 18:00 ч. в пространството до БиблиоПощата в Крайдунавския парк ще бъде организирана интерактивна изложба и куклена сценография за деца от 4 до 12 години под надслов „Кукли, театър, деца“.

От 11:10 ч. на откритата сцена до БиблиоПощата ще бъде представена японската приказка „Гон, малката лисица“ от Ниими Нанкичи. От 11:40 ч. видинските деца ще имат възможност да се включат в Ателие за изработка на кукли.

Третата фестивална вечер също ще предложи уникално театрално преживяване. От 20:00 ч. на сцената в крепостта „Баба Вида“ ще бъде представена постановката „Зарови ме в небето“ по „Кървави разкази“ на Александър Чакъров.