През 2011 г. Галя настива, състоянието й рязко се влошава и лекарите й откриват болест на перикарда на сърцето. По спешност я приемат в болницата в Монтана, а час по-късно я насочват към София. В столичната болница Галя е лекувана цели три месеца, а лекарите не й позволявали нито да пее, нито дори да слуша музика. Момичето било на косъм от смъртта, но въпреки трудностите се връща към нормалния си начин на живот.

Сцената на "Гласът на България" е нейното завръщане към мечтата й. Тя грабна сърцата на всички с изпълнението на песента "What About Us на Pink". И четиримата членове на журито изразиха желанието си да я привлекат в отборите си, но Галя предпочете Иван Лечев пред останалите треньори.

Кръговете към титлата са три, след това започват концертите на живо, където финалистите ще се борят за спечелването на голямата награда.

„Битката в следващия, втори кръг ще е жестока, защото ще имам много силен конкурент. Избрах Иван Лечев, защото за мен той е най-добрият от треньорите. Той е класически музикант, а това не е никак лесно, според мен да си класически музикант означава, че си постигнал наистина много. Харесвам неговият стил музика и смятам, че ще работя най-добре с него.

От 2-3 години обмислям записването си в тв предаването "Гласът на България", всички мои познати постоянно ме питаха "Няма ли да се записваш? Няма ли да участваш?", но на мен все не ми достигаше смелост. Тази година моят вокален педагог Камен Пунчев ми вдъхна повече кураж и с негова помощ и подкрепа успях да премина първия кръг“, сподели младата певица.

Изживяването на Галя на кастинга беше още по-специално, тъй като талантливата певица отпразнува 16-ия си рожден ден на сцената, а най-големият й подарък бяха четирите обърнати стола и специалния поздрав на членовете на журито към нея с "Happy Birthday to You!".

Евелина Георгиева