- Разговаряме в деня, в който положи тържествена клетва като общински съветник. Успя ли да дефинираш за себе си огромната натовареност на думата "клетва"?

- Задължение! За мен тя винаги е означавала задължение. Произнесох клетва за първи път пред толкова много хора. За мен беше вълнуващо, задължаващо и носещо самочувствие събитие. Предизвикателство е да знаеш, че обещаваш нещо значимо и поемаш отговорността то да се случи, защото си човек с достойнство и няма да си позволиш да разочароваш и другите, и себе си.

- Какво те мотивира да влезеш в политиката?

- Отдавна се занимавам с организационна работа. Кандидатурата ми издигнаха колегите ми от ВМРО. Те са оценили качествата ми, гласували са ми доверие. Знам, че в началото ще ми е трудно, но аз мога да разчитам на тяхната помощ. Иска ми се в управата на града да има повече хора на моята възраст, защото те познават проблемите на младите.

- Предполагам, че вече имаш идеи как да си полезен като член на Общинския съвет?

- Преди всичко те ще са свързани с младите хора в града. Убеден съм че тяхната активност е от значение, фактор е за превръщането на Враца в прекрасно място за живеене. Необходимо е обаче за младежите да има все по-добри условия за развитие, за спорт, за образование, развлечения, трудова заетост. Ще работя в тази посока. Особен приоритет ще ми бъде и развитието на туризма, защото тук имаме уникални забележителности и природни феномени. Имам идеи за намаляване на битовата престъпност и осъществяване на по-добър ред и сигурност за гражданите. Имам идеи, но още е рано за конкретика.

- Явно осъзнаваш, че отговорността, която си поел ще отнеме много от личното ти време. На заден план ли остават характерните за възрастта ти развлечения, занимания, хоби?

- Винаги съм намирал време за релакс. Човек трябва да си почива, за да бъде по-продуктивен след това. Аз имам две хобита - риболов и футбол с приятели. Обичам да слушам и наша народна музика и рок отвсякъде. Така че преценил съм, че приемайки задължения на общински съветник, ще мога да си съхраня и младежките развлечения. Семейството ми ме е възпитало така, че да изпълнявам обещанията си и да избирам сам посоката, която ми харесва. Сега тръгнах по нова и сложна, но знам, че е правилната.