За две години е разработено мобилно приложение "Nature in hand.eu", което показва на туристите всички природни забележителности в седемте окръга в България и Румъния и предлага различни по трудност туристически маршрути за достигане до забележителности. Приложението работи дори и без връзка с интернет и дори тогава продължава да показва пътеки и интересни неща. В него са включени над 200 природни обекта, които могат да покажат на туристите колко е хубав северозападния край на България и отсрещната част от Румъния.

Проведени са два демо тура в България и Румъния със 100 представители на публични власти, медии и НПО в туристическия сектор от България и Румъния. Създадени са нови интегрирани туристически продукти.

Проектът е на стойност 511 697 евро и се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния. Той ще бъде надграден с друг проект, който вече е спечелил финансиране и предвижда закупуване на електрически велосипеди, които да се дават под наем на туристите за движение по маршрутите.

По този начин в Северозападна България ще бъдат привлечени още туристи да видят уникалните красоти на този край и да донесат приход на местния туристически бизнес.