По случай Баба Марта доброволци от Българския младежки червен кръст изненадаха приятно жителите на селата Зверино, Оселна и Игнатица. Пременени в тон с жизнерадостния празник, още рано сутринта младите червенокръстци от СОУ „Св. Климент Охридски”, водени от своята ръководителка Петя Илиева, подариха мартенички на пешеходците и шофьорите, преминаващи през моста в Зверино, почерпиха ги с питка и мед и им пожелаха здраве и плодородие.

От Зверино „летящият отряд” на БМЧК се отправи към Оселна, където в ролята на Пижо и Пенда успешно се превъплътиха 4-годишната Фабиана и 7-годишния Деян.

По-сетне младите червенокръстци навестиха Целодневната детска градина „Здравец”, където честитиха празника на най-малките оселчани и на „леличките”, които се грижат за тях, и ги закичиха с мартенички.

Последната спирка от обиколката на пъстрата дружина из Искърското дефиле бе Игнатица - там екипът на БМЧК връчи специален подарък по случай Деня на самодееца на колектива на местното Читалище „Никола Й. Вапцаров” и възрадва с песни, стихчета и червено-белите символи на пролетта възрастните хора от Пенсионерски клуб „Здравец” и възпитаниците на ЦДГ „Светлина”.