По пътя си към финала Радослав Дочовски елиминира на осминафиналите Владимир Палански, на четвъртфиналите отстрани Ивелин Дойнов, а на полуфиналите се наложи над Красимир Марков, с по 2:0 фрейма.

Другият финалист Тихомир Йорданов победи на осминафиналите Генади Вълчовски с 2:0 фрейма, на четвъртфиналите спечели срещу Денис Иванов, отново с 2:0, а на полуфиналите надделя над доайена Любомир Яшов с 2:1 фрейма.

В първия турнир от тазгодишния вътрешноклубен шампионат, който се състоя през месец декември, триумфира Любомир Яшов след убедителна победа на финала срещу Тихомир Йорданов с 3:0 фрейма.

© Jacklina Simova

В ранглистата на мездренската аматьорска снукър лига през сезон 2018/2019, след два изиграни кръга, води Тихомир Йорданов с актив от 160 точки, следван от Любомир Яшов със 150 т. и Радослав Дочовски със 130 т. Следващият, трети вътрешноклубен турнир ще се състои в края на този или началото на следващия месец.

Междувременно този уикенд, 19 и 20 януари, двама състезатели на СК по снукър "Мездра 2013" - Тихомир Йорданов и Радослав Дочовски, ще вземат участие в петия за сезона ранкинг турнир от Републиканското първенство по снукър в дисциплината 15 червени топки. Турнирът ще се проведе в столичния клуб "The Akademy", информира в аванс председателят на клуба Нина Данколова.