© СПИСАНИЕ "АТЛЕТИКА"

Стартът бе в спортния комплекс на града, а атлетите трябваше да достигнат до най-голямата туристическа забележителност в района Дряновския манастир и пещерата „Бачо Киро“, а след това да се върнат в града.

Националният рекордьор на 3000 м стипълчейз Митко Ценов (Митко Ценов рънинг тийм – Мездра), който е на подготвителен лагер в Дряново, бе над всички и изпревари основните си конкуренти Стоян Владков (Локомотив – Дряново) и Исмаил Сенанджи (Евър – Варна). Ценов постигна 39:30 мин за победата си (средна скорост 3:09 мин/км), въпреки студеното и влажно време. Владков също слезе под 40 минути с 39:45, а Сенанджи бе трети с 42:26.

Маринела Нинева (Локомотив – Дряново) също показа отлична форма пет дни, след като доведе личния си рекорд на маратон до 2:44:43 ч. в София.

Нинева, която е най-добрата спортистка на града в последните години, зарадва местните фенове на спорта с убедителна победа и време 46:44 мин. Девора Аврамова (Берое – Стара Загора) е втора с 47:47, а Билсерин Сюлейман (Нови Пазар) попълни тройката с 50:58.

В рамките на традиционния атлетически пробег „Колю Фичето“ се проведоха общо 14 старта на дистанции от 400 м до 12.5 км. В някои от тях участваха любители и дори 7 годишни деца, както и част от националните състезатели в бяганията на средни и дълги разстояния при юношите и девойките.

Цялото ръководство на община Дряново, начело с кмета Трифон Панчев, награди атлетите.

В следобедните часове в спортната зала на Дряново се състоя още едно награждаване. Там ръководството на общината и партньори на спорта в града връчиха наградите на победителите от веригата за младите таланти „А1 атлетика за младежи“.

Източник: atletikabg.com