През призмата на комедията, авторите привличат вниманието към актуални социални теми като романтични измами, социални неравенства, емпатия и солидарност.

Спектакълът щрихира желанията и вълненията на различни групи хора в съвременна България – от президента, през жителите на малките населени места и самотните жени, до мъжа с БМВ-то, който кара толкова бързо и опасно, че успява да пробие времепространствения континуум и да се озове в 1954-та година. С много хумор, самоирония и любов авторите създават моментна снимка на съвременната българска действителност, базирайки се на действителни събития от последните години.

Необичайните ситуации, през които преминават героите превръщат реалността им в поредица от метафори и обръщат вниманието към ценността на изчезващата солидарност, изчезващите усмивки, изчезващата човечност и обич към ближния.

Премиерата на най-новото заглавие в афиша на Драматично-куклен театър Враца е на 29 май, от 19:00 часа, в Камерна зала. Специален гост ще бъде министърът на културата Найден Тодоров.

Режисьор е Гергана Димитрова, сценографията и костюмите са дело на Илияна Кънчева, музиката на Мартин Лазаров, хореография - Ангелина Гаврилова. В "Добре дошли в България 2" участват актьорите: Емона Илиева, Ина Георгиева, Малинка Ганчева-Лютибродска, Ралица Ковачева-Бежан, Росица Огнянова, София Джустрова, Цветана Горкиева, Юлия Колова, Анастас Жайгаров, Делчо Чолаков, Калин Костадинов, Огнян Симеонов и Петко Каменов.