© ОбА - Враца

Областният управител обърна внимание на Обходния път на гр. Враца, който към настоящия момент е в много лошо експлоатационно състояние, с много пропадания, пукнатини, дупки по асфалтовата настилка.

На срещата беше коментиран и път и път I-1 /Е 79/ Монтана – Враца – София, при който в следствие на интензивното движение са се образували по пътното платно единични дупки, пукнатини и фуги, коловози, слягания, изтласквания и нарушен ръб на настилката. Всичко това затруднява движението с нормална скорост и е предпоставка за ПТП.

В срещата участваха зам.-регионалният министър Николай Шушков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Венцислав Ангелов и инж. Десислава Паунова – член на УС, изпълнителният директор на „Автомагистрали“ ЕАД инж. Иван Станчев, Бисер Йорданов – директор на дирекция УСИП в АПИ, областните управители на Монтана и Видин – Валери Димитров и Огнян Асенов, зам.-областният управител на Монтана Кирил Делев, директорите на областните пътни управления в трите области и др.

Министърът се запозна с проблемите, свързани с пътния и ВиК сектори в региона.