Калин Каменов благодари на Министерството на енергетиката и на Норвежката програма, по която Общината е имала възможност да кандидатства и проектът да бъде одобрен за няколко училища във Враца. Той отбеляза, че предстои втори етап на ремонта, когато ще се работи и по спортната зала, за да стане гимназията едно от най-модерните училища в страната.

Министър Петкова изрази задоволство, че днес са видими резултатите от изпълнението на един проект за мерки за енергийна ефективност, за да бъдат учениците на уютно и топло място и да се икономисат финансови разходи, които ще бъдат пренасочени към други дейности в образователната система. Министърът отбеляза, че Община Враца е извела като приоритет необходимостта от дейности в образователната инфраструктура на града. Тя посочи, че средствата, отделени за община Враца по пет проекта, са в размер на 796 000 лв., а към тях ще има и допълнителен ресурс по нов одобрен проект.

Директорът на гимназията Таня Василева благодари за уважителното отношение на министър Петкова към учениците и учителите и връчи на енергийния министър почетния знак на гимназията и картина, нарисувана от възпитаник на училището. Лентата на обекта прерязаха министърът на енергетиката, кметът на общината и директорът на училището.

Учениците също благодариха от свое име за новата придобивка. Те изразиха всеобщото мнение, че красивата и топла сграда на училището ги прави горди, че учат в него.

Гостите влязоха в светлите и топли класни стаи, разгледаха кабинетите, а министър Петкова изрази задоволство от добре свършената работа по проекта, донесъл топлина и красота за учениците и преподавателите във врачанската математическа гимназия.