© ЕПА/БГНЕС

28-годишната състезателка на СП „Атлет“ (Мездра), която на световното първенство в Орегон (САЩ) преди месец се класира на 15-о място, бягаше с много бавно темпо и постоянно изоставаше, докато на 35-ия км се отказа.

Мирчева постави нов национален рекорд по време на маратона на Копенхаген през май - 2:29.23 ч., а на световното в Орегон се доближи до това постижение, завършвайки 15-а с 2:30:20 ч.

Другата ни представителка в маратона - Маринела Нинева завърши 45-а позиция от 63 стартирали лекоатлетки. Нинева, която през май спечели маратона на Варна, завърши за 2:45:40 ч., което е с малко повече от минута по-слабо от постижението ѝ в морската ни столица.

Европейска шампионка стана полякинята Александра Лисовска с 2:28:36 ч, а призовата тройка допълниха хърватката Матеа Парлов Кощро (2:28:42) и нидерландката Нинке Бринкман. Бринкман и германката Мириам Датке всъщност финишираха с еднакво време - 2:28:52, но фотофинишът определи бронза за нидерландската атлетка.

Довечера е състезанието на третия от шестимата български състезатели на Евро 2022 в Мюнхен - Георги Начев ще участва в квалификациите на троен скок. Останалите в тима ни са Тихомир Иванов (скок височина), олимпийскта вицешампионка от Рио`16 Мирела Демирева (скок на височина) и Александра Начева (троен скок).


Източник: segabg.com