Спортните двойки танцуват пред около 700 зрители в залата. Изпълненията се оценяват от утвърдени съдии от различни страни и континенти по света. След финала на надпреварата във всяка възрастова група те дават своите оценки, изготвя се класиране и се раздават купи и медали. При най-големите танцьори снощи първо място спечели спортна двойка мъж и жена от Унгария, следвана от двойки от България и от Румъния.

Гости на турнира късно снощи бяха настоящият областен управител на Монтана Ивайло Антонов и бившите областни управители от последните 20 години. Почетена беше паметта на покойния Тодор Върбанов, който като областен управител през 2006 година е създал турнира и е помагал многократно на клуб „Огоста данс“ в Монтана - организатор на състезанията от тогава до сега. Сред гостите бяха и кметове на общини от региона, като приветствие поднесе кметът на Вършец Иван Лазаров, а самият турнир откри кметът на община Якимово Георги Георгиев.

Преди официалното откриване снощи беше направен парад на знамената – под звуците на музика танцьори понесоха знамето на всяка от 11-те общини от област Монтана.

Турнирът за купата на общините от област Монтана се провежда за петнадесети път. Той се възстановява след прекъсване от пет години заради пандемията. В периода от 2006 до 2019 година той е провеждан редовно всяка година в началото на астрономическата пролет през месец март. Сега вече е част от спортния календар на федерацията на клубовете по спортни танци и се очаква отново да стане ежегоден. /БТА