Извършителят е привлечен като обвиняем по чл. 342, ал.3, „б“ и „в“ от Наказателния кодекс. Текстовете предвиждат наказание между 10 и 20 години лишаване от свобода за причиняване на смърт и средна телесна повреда след употреба на алкохол“, обяви окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Той благодари на полицията за адекватните и бързи действия. Обвинител №1 на Врачанско припомни, че през май м.г. главният прокурор Иван Гешев е предприел законодателна инициатива, като е настоял при подобен род престъпления да се завишат наказанията и да се конфискува имущество на извършителя. "За съжаление досега движение по тази инициатива от страна на депутатите няма“, каза прокурор Сираков.

Той не потвърди спекулациите, че 43-годишният мъж от плевенското село Бреница е имал ограничителна заповед да не доближава съпругата си Милка. Тя е подавала жалба за физически тормоз и домашно насилие, след което е образувано досъдебно производство в районната прокуратура в Плевен. По данни на прокуратурата това се е случило в края на февруари т.г.

Владимир Сираков обяви, че от разпитите, проведени снощи и днес, е станало ясно, че обвиняемият е извършил престъплението с умисъл.

"Извършителят има и други криминални прояви – от 2006, 2007 и 2008 г., като те са за употреба на алкохол при управление на МПС и физическо насилие“, каза старши комисар Янко Янколов, директор на ОД на МВР.