На шести август във Варна се проведе традиционният плувен маратон Галата – Варна 2017. Той е е най-старото плувно състезание у нас и се провежда всяка година от 1939-а насам, като старт няма единствено през 1944 г. поради политическите събития от онова време. Родоначалници на плувния маратон са инж. Георги Бърнев, инж. Васил Кърджиев и адвокатът Демирджиев, които първи преплуват разстоянието от Галата до Варна (около 4000 м) на 14 август 1914 г.

В последното издание сто и тридесет участници се докоснаха до магията на плуването и прегръдката на вълните в морския празник „1000 Х 1000“, сред които бе и 54-годишният медренчанин Пламен Пешев.

Голямото плуване бе предшествано от преодоляването на т. нар. „малък маратон“ от хиляда метра, в която взеха участие шампиони от ПСК „Черно море“, много плувци от различни възрасти от всички варненски клубове и състезатели от чужбина, които почиват във Варна. С три свои състезателки от Ирландия, Холандия и Дания плува и треньорът Явор Захариев, който бе наставник на националите по плуване на Бахрейн.

Сред ентусиастите, решили да се потопят в красивата емоция, бе и Пламен Пешев, който завърши успешно маратонската дистанция.

Да поздравим нашия съгражданин за достойното представяне и да му пожелаем догодина призово място!