Дарението е от олекотени завивки, хавлии, чаршафи, дрехи и обувки, както и мебели.

През години благотворителната организация Фондация „АДРА България“ не спира да подкрепя различни структури от община Мездра, дарявайки подаръчни пакети за деца в неравностойно положение, както и медикаменти и консумативи за МБАЛ – Мездра.

Майчиният център в Мездра беше открит по проект „Създаване на Майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Ботевград и община Мездра“ и реализиран съвместно от общините Ботевград и Мездра по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г. През април тази година бяха отчетени извършените дейности и постигнатите резултати при изпълнението му.

„Майчиният център не е прекъсвал да работи, услугата е достъпна и вече разпознаваема за потребителите ни. От 15 май е осигурена устойчивост по проекта. Имаме социален работник, психолог и медицинска сестра“, сподели Елена Нанова.

От услугата се ползват над 100 деца на възраст от 0 до 6 години и техните родители от ромски произход. Осигурява се подкрепа на деца в ранна детска възраст за достъп до образование, подобряване на достъпа до социални и здравни услуги, както и подпомагане на прехода от семейна среда към формална образователна среда.

В тази среда се работи за ангажиране и активиране на семействата и общността за осигуряване на качествено образование и грижи в ранна детска възраст чрез множество последователни интервенции, формиране на родителски умения, здравна грижа, социалните и житейските умения, както и развитието и образованието на децата.