"Грабеж на възрастни хора, палеж на автомобил, ескалира напрежението между лица от криминалния контингент и силови структури от бившето мутренско време. Това нямаше как да ни остави безучастни и да не предприемем действия в тази посока, за да покажем, че няма да оставим почва за развитие на тези техни намерения", заяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков.

Ангажиран е целият ресурс на Министерството на вътрешните работи, с цел да не бъде допуснато усложнение на обстановката.

Извършва се проверка на автомобили за притежание и разпространение на наркотични вещества, проверяват се и заложни къщи.

Вече има арестувани при спецакциите в Северозапада. Криминално проявени лица са арестувани във Видин и Враца. Обект на интерес са известни на органите на реда лица, за които има данни, че се занимават с незаконно лихварство, изнудване и побоища на длъжници, както и с разпространение на наркотици, предаде БНТ.

Полиция е влязла в офисите на известни имена от местния криминален контингент, проверяват се и няколко автокъщи, както и заведения.

Резултатите на спецоперацията ще бъдат обявени на по-късен етап.