Неслучайно едноименната композиция на Емил Димитров стана мото на концерта. Той започна със стихотворението "Аз съм българче", в изпълнение на 7-годишната Цветеа Асенова. На сцената заедно с нея излезе малкият Красимир Атанасов в народна носия, а тя самата грееше в тоалет с цветовете на българския трибагреник. Набиращата популярност от телевизионния екран монтанска певица, представи песента от филма "Неочаквана ваканция" - "Детство мое".

В музикалната среща звуча "Една българска роза" на Паша Христова в изпълнение на Диана Георгиева. Възпитаници от ОШИ "Добри Христов" и този път се откроиха с изпълнения на пиано и ударни инструменти. Участваха Добромир Минчев (ксилофон) и пианистката Нанси Колева - носители на награди от национални и международни конкурси.

В програмата се включи още едно младо дарование от Обединената школа - Силвия Николова, с песента на Милена Славова "Истина". Баладата на LZ "Бяла красавица" публиката си припомни с изпълнението на Юлита Колова.

В пролетната вечер прозвуча "Рапсодия", композирана от Румен Бояджиев-син, в инструментален кавър - съчетание на тромпет и сопран саксофон. Солист на двата инструмента бе Андерей Колев, което е доста непривично, предвид различното им звукоизвличане.

Тримата тенори от Монтана - Боян Колов, Боян Колов-син и Огнян Ефремов, накараха публиката непосредствено с тях да припява "Бургаски вечери". С дуетната песен "Чуй ме", позната ни в изпълнение на Мариана Попова и Орлин Горанов, солистите Диана Георгиева и Огнян Ефремов добавиха романтични нотки в програмата.

Финал на концерта постави вечната песен на Емил Димитров "Моя страна, моя България", при което публиката стана на крака и аплодира изпълнението на Кристиан Илиянов. Увлечена от познатата и обичана мелодия, публиката непринудено запя заедно с всички на сцената.

Концертът уважи заместник-областният управител на Монтана Цветко Цветков.