Феня Каранейчева е самоук художник, но с наследен афинитет към красивото, тъй като самата тя е родена и израснала в семейство на творци. Само преди броени дни инструкторът по фитнес и йога Феня Каранейчева от Мездра откри третата си самостоятелна изложба живопис под наслов „Усещане за жена“.

За това, как се е родила идеята, Феня сподели за MediaNews, че „виновникът“ е нейният съпруг сенсей Василий Ковяр - инструктор по източни бойни изкуства в Мездра, който ѝ подсказал, че наред с каратеките, тук могат да се обучават и деца по живопис и графика.

Речено-сторено...Първите малки художници били записани още през лятото и заниманията започнали с много смях и настроение. Постепенно групата наснала до 25 малчугани, които всяка събота се събират в залата и се вглъбяват в тайната на цветовете и фантазиите.

Феня разказа, че първоначално децата са били плахи и неуверени, но постепенно са започнали да експериментират смело с играта и съчетаването на цветовете. Тя не скри, че им липсват стативи, консумативи и удобства за рисуване, тъй като в момента децата рисуват, седнали на земята, а интересът е все по-голям. А това е изключителна възможност да се докоснат до изкуството, да възпитават усет към красотата и да израстват по-добри и по-креативни.

На съботното занимание присъстваха и родители, които с удоволствие придружават децата си. Една от майките, довели сина си, бе Ангелина Бутева от София, която сподели: „Тук сме за първи път, но съм впечатлена, че в такъв малък град се случва такова нещо.Изключително съм доволна от обстановката, атмосферата и вниманието, което отделя Феня на всяко дете. Това е нещо не просто полезно, но и прекрасно, още повече като видях нейните картини. С удоволствие ще водя детето си тук всяка възможна събота.“

Тук бе и общинският съветник Галя Василева, която също изрази своето удовлетворение, и пое ангажимент от името на Общинския съвет да окажат съдействие за осигуряването на консумативи за заниманията на децата. Идеята бе подкрепена и от другия общински съветник, нашият оператор Тихомир Илчев.